Akvakulturen får en stærkere stemme efter fusion

Medlemsorganisationerne Danish Export Association og AquaCircle fusionerer for at sikre en stærkere samlet stemme for dansk akvakultur.

Eksport af foder, teknologi, udstyr og løsninger til den globale akvakulturindustri er et vigtigt ben i dansk økonomi. Derfor er det afgørende, at industrien har de bedste betingelser for at sikre en fortsat udvikling mod en stadigt mere bæredygtig fødevareproduktion baseret på de bedste og mest energieffektive løsninger.

For at styrke akvakulturens samlede stemme og skabe bedst mulig sammenhæng for aktørerne inden for dansk akvakultur, har de to medlemsorganisationer Danish Export Association og AquaCircle indgået en fusion og vil fremover optræde under navnet Danish Export – Fish Tech. Det sikrer, at alle relevante aktører i branchen nu har én samlet indgang til eksportfremme, kommercielle aktiviteter og politisk interessevaretagelse.

Danish Export - Fish Tech samler de danske teknologileverandører inden for akvakultur, herunder turnkey leverandører af anlæg, producenter af mindre komponenter, foderproducenter og leverandører af procesudstyr. Udover at styrke eksporten blandt virksomhederne ved at arrangere eksportfremstød og netværksaktiviteter, kommer Danish Export Association nu altså også til at spille en mere fremtrædende rolle inden for politisk interessevaretagelse i kraft af fusionen med AquaCircle.

”Det er vigtigt, at vi kan sikre de bedst mulige vilkår for aktørerne i branchen ved at skabe en stærkere stemme sammen. Vores medlemmer i Danish Export – Fish Tech er afhængige af en stærk akvakulturindustri i Danmark for også at kunne udvikle sig med henblik på eksportmarkederne. Derfor er jeg glad for, at vi gennem fusionen med AquaCircle også kan skabe en stærkere politisk stemme,” siger Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech i Danish Export Association.

Aquacircle
Fra venstre: Bent Højgaard, Consultant, Pisco Group and Co-founder of AquaCircle, Jesper Heldbo, Secretary General, AquaCircle, Anette Galskjøt, CEO, Danish Export Association, Martin Winkel Lilleøre, Head of Danish Export - Fish Tech, Paw Petersen, CEO, OxyGuard International, and Chairman at AquaCircle