Mød Søren Hvilshøj – dit nye bestyrelsesmedlem i Danish Export Association

Med eksporterfaring fra mere end 50 lande samt stor interesse og tæft for bestyrelsesarbejde, er Søren Hvilshøj fra NIRAS klar til at bidrage til at sætte retningen som det nyeste medlem af bestyrelsen i Danish Export Association.

Man når næsten at blive lidt øm i pegefingeren, inden man har scrollet sig hele vejen igennem Søren Hvilshøjs LinkedIn-side. Sektionen, hvor mange års erfaring med eksport og bestyrelsesarbejde er listet op, er nemlig temmelig lang og imponerende.

Med en baggrund i virksomheder som Ramboll, Sweco og Atkins og en nuværende position som Senior Market Director hos NIRAS Food & Beverage, er karrieren bygget på et tungt fagligt fundament tilsat en stor portion nysgerrighed på verden.

”Jeg har stort set altid haft et internationalt fokus og har på den måde arbejdet i og med mere end 50 lande verden over. Det har altid drevet mig at arbejde i forskellige kulturer, og min interesse for at lære om kultur og historie kan jeg bruge aktivt i forhold til internationale samhandelspartnere. Det er altid et kæmpe plus, når man viser oprigtig interesse for og viden om deres land, historie og kultur,” siger Søren Hvilshøj.

Brænder for bestyrelsesarbejde
Interessen for at engagere sig i bestyrelsesarbejde er bestemt heller ikke ny. I 2023 bestod Søren Hvilshøj bestyrelsesuddannelsen fra CBS Bestyrelsesuddannelserne, og forud for det går mange års erfaring med bestyrelsesarbejder fra både virksomheder og medlemsforeninger som eksempelvis Akademiet for de Tekniske Videnskabers Bæredygtig Teknologi, DI Vand / DI Danish Water Industries bestyrelse og Danske Vandværkers landsbestyrelse.

”Jeg synes, jeg har en del relevant bestyrelseserfaring, som jeg kan trække med ind og dele ud af. Det spændende ved at sidde i bestyrelsen i en medlemsdrevet forening er, at der er mange andre ting i fokus end ren økonomi. Selvfølgelig skal det løbe rundt, og man skal håndtere eventuelle udfordringer, men det handler allermest om at være der for medlemmerne og støtte op om dem og deres eksport,” siger Søren Hvilshøj.

Medlemmerne i fokus
Han har gennem sin karriere været et engageret medlem af Danish Export Association, hvor han har deltaget i eksportfremstød og netværksarrangementer og også selv holdt oplæg ved en del forskellige arrangementer i foreningen. Nu ser han frem til at være en del af den bestyrelse, der sammen med foreningens ledelse skal sætte retning og række ud efter nye mål.’

”Danish Export gør det jo rigtig godt, så jeg kommer ikke for at lave en stor revolution. Jeg er meget optaget af, at vi holder fokus på at udvikle tilbud, der tager udgangspunkt i, hvad medlemmerne har behov for, for at komme ind på nye markeder og vækste på de markeder, hvor de allerede er. Danmark har en fantastisk styrkeposition på eksport, så vi skal arbejde for, at vi bliver ved med at være vindere på eksportmarkederne,” siger Søren Hvilshøj.

Blandt Søren Hvilshøjs mange eksportengagementer kan nævnes, at han var med til at organisere og også fysisk var med i USA til at præsentere Waterville-modellen på “White House Water Summit” i 2016.

”Det var et ret unikt eksportinitiativ, som med en modelby illustrerende vandets kredsløb og samtidig viste hvad dansk vandteknologi og -ekspertise kunne hjælpe USA med. I det Hvide Hus deltog den samlede top af USAs vandsektor, og der blev i den grad lagt mærke til vores event. Men da vi stod ved security foran det Hvide Hus og en fra FBI åbnede de to store kasser med Lego-modellen, så lignede det en bombet by, idet FBI ikke havde tilladt, at modellen var limet sammen under flytransporten. Pludselig stod det på 6 timers Lego byggeri i det Hvide Hus inden vi stolt kunne præsentere Waterville dagen efter” fortæller Søren Hvilshøj.

Søren Hvilshøj
Søren Hvilshøj, Senior Market Director hos NIRAS, er nyt bestyrelsesmedlem i Danish Export Association.